Geopend op werkdagen van 08:00 tot 16:30
Bel of mail voor meer informatie
4.9/5 tm-google
Vijf tips voor een onverwoestbare schutting

Vijf tips voor een onverwoestbare schutting

minuten lezen
Een stevige constructie, weerschade, onjuist reinigen en bescherming. Hier zijn vijf tips van Houthandel Dronten voor een duurzame en onverwoestbare schutting.

Een schutting is een waardevolle toevoeging aan elke tuin. Het biedt privacy, veiligheid en draagt bij aan de esthetiek van je buitenruimte. In deze blog delen we vijf essentiële tips om ervoor te zorgen dat je schutting duurzaam en (bijna) onverwoestbaar blijft.

 

1. Het plaatsen van palen

Graaf de gaten voor de palen minstens 90 cm diep en vul deze met beton voor extra stevigheid. Dit voorkomt dat de palen gaan verzakken en zorgt voor een stabiele constructie. Gebruik duurzame materialen zoals hardhouten palen of geïmpregneerd hout om de levensduur te verlengen. Bij Houthandel Dronten vind je een breed assortiment aan hoogwaardige houten palen.

2. Doorhangen van planken

Voor een stabiele schutting moeten de palen op de juiste afstand van elkaar worden geplaatst, meestal rond de 1,2 meter. Dit zorgt voor voldoende ondersteuning en voorkomt dat de planken gaan doorhangen. Zorg ervoor dat de houten planken stevig aan de palen zijn bevestigd met roestvrijstalen schroeven of bouten, zodat de schutting bestand is tegen alle weersomstandigheden.

3. Bescherming tegen de natuur

Breng elke paar jaar een nieuwe laag beits of verf aan om het hout te beschermen tegen vocht en UV-straling. Gebruik producten die specifiek zijn ontworpen voor buitengebruik om de levensduur van je houten schutting te verlengen. Beitsen dringt diep door in het hout en biedt betere bescherming dan verf, terwijl verf een beschermende laag op het oppervlak vormt. Houthandel Dronten heeft een breed assortiment aan houtbeschermingsproducten die je schutting in topconditie houden.

4. Onjuiste Reiniging

Maak je schutting regelmatig schoon om vuil en schimmelgroei te voorkomen. Een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel zijn meestal voldoende. Vermijd hogedrukreinigers, omdat deze het hout kunnen beschadigen of de coating er af kunnen spuiten. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt in de lente is ideaal om de houten schutting klaar te maken voor het zomerseizoen. Regelmatige reiniging helpt ook om de natuurlijke schoonheid van het hout te behouden.

5. Inspectie

Controleer je schutting minstens één keer per jaar op schade of tekenen van houtrot. Vroege detectie van problemen kan voorkomen dat kleine reparaties uitgroeien tot grote en dure reparaties. Inspecteer vooral de onderkant van de schutting en de palen die in contact staan met de grond, omdat deze het meest vatbaar zijn voor vocht en rot. Bij Houthandel Dronten adviseren we om tijdens deze inspecties ook te kijken naar eventuele losse schroeven of bouten en deze direct vast te zetten.

 

Met deze vijf tips van Houthandel Dronten kun je aan de slag met het bouwen en onderhouden van een duurzame en (bijna) onverwoestbare houten schutting. Heeft je meer vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact op met Houthandel Dronten. Wij helpen je graag verder!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Vergelijk producten0