Gemodificeerd thermohout

Filters
3 ProductenPagina 1 van 1

Hoge kwaliteit thermohout

De fabrikant van het thermohout heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het thermische modificatie proces. Hierdoor zijn wij instaat om een kwalitatief hoogstaand product te leveren. 

Thermowood gaat veel langer mee dan onbehandelde producten en is zonder chemicaliën behandeld. Dit is een milieuvriendelijke manier van verduurzamen. Goed voor bos en planeet! Het hout wat door de fabrikant wordt gebruikt wordt uit duurzaam beheerde bossen verkregen. 

De machines die we gebruiken, zijn modern en efficiënt en dat betekent dat thermisch gemodificeerd hout van hoge kwaliteit is. 

Staat uw model er niet bij? Wij kunnen veel maken in onze machinale werkplaats. Informeer naar de prijzen. 

Het proces van ons thermohout

Bij de thermische warmtebehandeling wordt het houtmateriaal (vuren, grenen etc..) verwarmd tot een temperatuur van 180-220C° terwijl het tegelijkertijd wordt beschermd door middel van stoom.

De stoom beschermt het hout, maar het beïnvloedt ook de chemische veranderingen die plaatsvinden in hout.

100% natuurlijk - alleen warmte en stoom worden gebruikt in het productieproces en er worden geen chemicaliën, zoals chemische stoffen, toegevoegd.

Thermisch gemodificeerd hout is een milieuvriendelijk en volledig recyclebaar product, waarvan de vervaardiging geen schadelijke chemicaliën bevat. Het modificeren wordt gedaan in een milieuvriendelijk proces. Zo weet u zeker dat u duurzaam hout koopt.

Thermisch behandeld hout blijft vorm stabiel omdat het vochtgehalte ook blijvend wordt verminderd.

Na thermische modificatie daalt het vochtgehalte van het thermohout tot ongeveer 4-6 procent. Als resultaat van dit verlaagde vochtgehalte is het thermisch gemodificeerd hout beter bestand tegen veranderingen in vochtigheid als onbehandeld hout.

De voordelen van thermohout

Tijdens de behandeling van thermisch gemodificeerd hout worden de cellen van hout gemodificeerd en dat veroorzaakt de veranderingen in hout kenmerken:

 • de kleur wordt donkerder, de nieuwe kleur is van lichtbruin tot donkerbruin

 • vochtgehalte wordt verlaagd met 20-50%

 • verhoogde stabiliteit

 • verminderde wateropname
 • minder vervormingen en spanningen veroorzaakt door veranderingen in de luchtvochtigheid

 • warmtegeleidingsvermogen verlaagd tot 20-30%

 • de houtdichtheid neemt af

 • hars wordt tijdens het thermisch modificeren uit het hout verwijderd

Verschillende soorten thermisch gemodificeerd hout

U kunt het thermisch gemodificeerd hout gebruiken voor verschillende toepassingen zoals thermisch gemodificeerde gevelbekleding als zweeds rabat of voor projecten in de tuin. Door het thermisch modificeren gaat het hout langer mee, vooral voor hout dat bloot staat aan de invloeden van het weer is deze langere levensduur handig.

We bieden thermowood planken aan in verschillende houtsoorten zoals grenen en vuren hout.

Waarom Houthandeldronten.nl voor thermohout?

Het bestellen van thermisch gemodificeerd hout bij Houthandeldronten.nl heeft verschillende voordelen:

 • Wij leveren de thermisch gemodificeerde planken uit eigen voorraad, daardoor kunnen we de bestelde producten snel leveren.
 • Het modificeren wordt gedaan zonder chemische toevoegingen of chemische middelen. Zo heeft u het gemodificeerde hout zonder schadelijke stoffen.
 • We hebben jarenlange ervaring in de branche die we inzitten om alleen kwalitatief goed hout te kopen. Hierdoor weet u zeker dat het hout van hoge kwaliteit is en een lange levensduur heeft
 • We hebben een fysieke vestiging in Dronten waar u langs kunt komen om het hout eerst te zien. Ook kunt u uw bestelling snel komen afhalen indien gewenst.
 • Er is geen minimaal bestelbedrag en vanaf €1500,- leveren wij franco.
 • Onder de €1500,- leveren wij tegen aantrekkelijke tarieven.

Goedkope levering van thermohout door heel Nederland

Wij leveren thermisch gemodificeerd hout in Dronten, BiddinghuizenSwifterbantLelystadElburg en Kampen tegen een gereduceerd tarief. De rest van de plaatsen in Nederland zoals bijvoorbeeld AlmereEmmeloordHarderwijkUrk en Zwolle bezorgen wij voor €85,- en vanaf €1500,- leveren wij franco. Wij kunnen hier soms nog even van afwijken. Bel of mail voor uw prijs. U kunt het hout ook komen afhalen bij onze vestiging in Dronten.