Terug

Dakpanplaten metaal zwart

Vanuit voorraad leverbaar

  • Artikelcode: 7001150

Zwarte dakpanplaten.

€ 28,50

  • Prijzen zijn incl btw
  • Scherpe prijzen
  • Snelle levering
  • Eigen voorraad

Productomschrijving

Dakpanplaten metaal zwart

Onze dakpanplaten (dakpanprofielplaten ook wel genoemd) hebben de uitstraling van echte pannen maar zijn aanzienlijk minder zwaar dan echte pannen. Doordat ze ook in 1 lengte (nok tot goot) toegepast worden kunnen ze ook vlakker worden verwerkt dan echte pannen. Door de afmeting van de plaat kunnen ze aanzienlijk sneller worden gemonteerd dan echte pannen. 
Omdat deze platen van metaal worden gemaakt is er wel kans op condensvorming tussen de binnenzijde van de dakpanplaat en het houten dakbeschot. Het is van belang bij deze platen dat ze geventileerd verwerkt worden. 
U begint met een houten plaat als dakbeschot. Dit kunnen ook vellingdelen zijn of liplas planken. Hier boven op komt een houten tengel (10x35mm). Deze latten worden van boven naar beneden verticaal(nok tot goot) om de +/- 60cm gemonteerd op het dakbeschot. Hier overheen komt er een damp-open folie. Deze folie wordt strak over de tengels gespannen. U begint aan de gootzijde en laat de folie 1/3de van de gootbreedte oversteken en werkt in horizontale banen naar boven. U kunt deze folie even vastzetten met een asfaltnagel of nietje. Boven op de damp-open folie komen eerst weer de tengels verticaal en daarna de panlatten (22x48mm) horizontaal te liggen. De onderlinge afstand (HOH= hard op hard) verschilt ten opzichte van de platen. Het is aan te raden om pas de panlatten te monteren als je een dakpanplaat alvast boven op het dak legt en zo de maten over te nemen. De panlat komt namelijk aan de bovenzijde van elke pan. Dit zal straks zo rond de HOH 35cm zijn. 

De dakpanplaten moeten aan de onderzijde 1/3de in de goot steken. Het ligt dus aan de breedte van de goot hoeveel dit zijn moet. Een goot van 9cm breed moet de plaat dus minimaal 3cm oversteken. Op onderstaande afbeelding staat waar de schroeven geschroefd moeten worden. 

Breedte: 115cm totale breedte
Werkende breedte: 110cm
Lengtes: 150, 200, 250 en 300cm. (andere lengtes of maatwerk op aanvraag) 

Bij maatwerk wordt alleen de lengte op maat gemaakt. De breedte moet u zelf aanpassen. Dit kan met blikschaar of een knabbelschaar. Een slijptol (haakse slijper) wordt afgeraden ivm het inbranden van de vonken in de coating. Dit kan later weer roest plekken geven. 

Wij hebben gekozen voor een wrinkle coating. Deze coating heeft een mat uiterlijk en is minder gevoelig voor krassen dan een gladde plaat. 

Andere kleuren dan zwart zijn ook leverbaar. Informeer naar de beschikbare kleuren. 


Verzending

Verzending

Informeer naar de verzendkosten

Meer informatie

Prijzen zijn inclusief btw

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Dakpanplaten metaal zwart

Dakpanplaten metaal zwart

€ 28,50

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »